Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرگرد محسن بابایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به بروز زمین لرزه های مختلف از ۲۵ خرداد تا چهارم تیر در حوالی این جزیره اظهار داشت: پلیس فتا پس از وقوع اولین زمین لرزه و به محض مشاهده برخی شایعات صدور هشدارهای خود را برای حفظ امنیت و آرامش جامعه صادر کرد.

وی اضافه کرد: در اولین مرحله برخوردهای خود را به صورت گوشزدهای تلفنی نسبت به بازنشر برخی شایعات انجام داد و در این خصوص به حدود ۱۰ نفر از افراد به ویژه فعالان فضای مجازی با هماهنگی دستگاه قضایی تذکراتی را ارایه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرگرد بابایی گفت: اما پس از چند روز برخی شایعات به صورت منسجم و برنامه ریزی شده ای در فضای مجازی مطرح شد که موجلب بروز برخی ناامنی های روانی و تشویش اذهان عمومی در جامعه می شود.

وی اضافه کرد: به همین منظور در راستای ارتقای سطح آرامش روانی جامعه شناسایی اولین منبع منتشر کننده این شایعات در پلیس فتای جزیره به صورت جدی شروع شد و در این ارتباط پنج نفر شناسایی و جهت ارایه توضیحات به این پلیس احضار شدند.

رییس پلیس فتای فرماندهی انتظامی ویژه جزیره کیش با بیان اینکه این افراد بین ۱۹ تا ۲۶ سال سن داشتند افزود: طبق اظهار آنان عمده دلیل طرح شایعات از سوی این افراد جلب مخاطب و دنبال کننده در فضای مجازی بوده که این پلیس به علت عدم سابقه قبلی آنان، با اخذ تعهد پرونده را به مراجع قضایی ارسال کرده است.

وی افزود: هرچند همکاری ادمین کانال ها و گروها در شبکه های مختلف فضای مجازی جزیره کیش با پلیس فتا در خصوص مقابله با شایعه پراکنی قابل تقدیر است اما به نظر می رسد در صورت تقویت اطلاع رسانی و تسریع آن در مواقع بحرانی از سوی منابع خبری با همکاری رسانه ها می تواند گام مهمی در کاهش بروز شایعات باشد.

سرگرد بابایی یادآور شد: همچنین انتظار می رود مردم نیز در این مواقع اخبار و اطلاعات خود را از منابع موثق پیگیری کنند و از دامن زدن به شایعات خودداری کنند.

رییس پلیس فتای فرماندهی انتظامی ویژه جزیره کیش با بیان اینکه این پلیس طبق ماده ۷۴۶ قانون مجازات اسلامت تحت عنوان نشر اکاذب و تشویش اذهان عمومی مکلف به برخورد با برهم زنندگان نظم امنیت عمومی است افزود: مردم می توانند با مشاهده موارد مختلف جهت شکایت و اطلاع پلیس فتا را در جریان امور قرار دهند.

جزیره کیش روز شنبه چهارم تیرماه شاهد وقوع زلزله ۵.۶ ریشتری بود و این زلزله در طول جغرافیایی ۵۴.۳ و عرض جغرافیایی ۲۶.۵۲ در عمق ۲۲ کیلومتری زمین رخ داده که  این زمین لرزه در ۲۳کیلومتری بندر چارک ، ۲۵کیلومتری جزیره کیش و ۵۵کیلومتری جناج بستک به وقوع پیوست.

در جریان وقوع زمین لرزه ۳۱ نفر مصدوم شدند که طبق اعلام بیمارستان فوق تخصصی جزیره کیش مصدومیت تمامی آنها به علت ترس از زلزله و فرار از این اتفاق بوده است و یک تن از مصدومان نیز جان خود را از دست داد.

براساس اعلام مرکز لرزه نگاری کشور موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران از ساعت  ۱۰ و ۲۵ دقیقه روز چهارشنبه ۲۵ خردادماه تا ساعت هشت صبح دوشنبه ششم تیرماه حدود ۱۱۰ بار زمین لرزه در نقاط مختلف هرمزگان از جمله چارک، کیش و پارسیان به ثبت رسیده است.

بر اساس این گزارش، تعداد ۳۵ پس لرزه با بزرگای کوچکتر از سه، ۵۵ پس لرزه با بزرگای بین سه و چهار، ۱۶ زمین لرزه با بزرگای بین چهار و پنج و همچنین ۲ زمین لرزه با بزرگای بین ۵ و ۶ بوده است.

برچسب‌ها کیش پلیس فتا هرمزگان فرماندهی نیروی انتظامی کیش زلزله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کیش پلیس فتا هرمزگان کیش پلیس فتا هرمزگان فرماندهی نیروی انتظامی کیش زلزله لرزه با بزرگای فضای مجازی زمین لرزه جزیره کیش پلیس فتا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۷۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم

دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه برای کاهش ریسک باید از آموزش تا استفاده از فناوری را مورد توجه قرار دهیم، اولین گام در این زمینه را شناسایی ساختمان‌های بحرانی عنوان کرد.

دکتر عبدالرضا سروقد مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، گفت: این رویداد از سه‌شنبه ۱۸ تا پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد از سوی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود. اولین دوره این رویداد در سال ۱۳۹۰ برگزار شد.

وی تمرکز این کنفرانس را بر زلزله‌های کلانشهرها با تاکید بر تهران عنوان کرد و ادامه داد: دلیل اینکه در این کنفرانس بر موضوع زلزله تهران متمرکز شده، این است که زلزله‌های اخیر بزرگ در دنیا واقعیاتی را نمایان کرده است و اگر چنین زلزله‌هایی در تهران رخ دهد، از آن جایی که رخداد زلزله بزرگ در تهران نیز با تاخیر مواجه شده است، ما نیز به همان موارد دچار خواهیم شد.

سروقد مقدم گفت: از این رو از روز اول این کنفرانس یک سالن به مسائل مربوط به زلزله‌های تهران مرتبط می‌شود. ساخت و ساز بر روی پهنه گسلی از جمله مسائلی است که بر روی آن با حضور متخصصان و کارشناساس بحث و بررسی می‌شود.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به حضور سخنرانان کلیدی، اظهار کرد: یکی از سخنرانان از کشور چین بوده که قرار است در این کنفرانس اعلام کند چگونه کشور ترکیه قانع شده است برای بیمارستان‌هایی با ۱۰۰ تخت خواب حتما باید از فناوری‌های نوین لرزه‌ای استفاده کنند. چنین اقدامی در این کشور تبدیل به قانون شده و بر اساس آن بیمارستان‌های دارای بیش از ۱۰۰ تخت موظف هستند تا از فناوری‌هایی چون جداسازهای لرزه‌ای استفاده کنند.

سروقد مقدم با تاکید بر اینکه ما در کشور هنوز نتوانسته‌ایم این امر را تبدیل به قانون کنیم، افزود: ما هنوز وزارت بهداشت را نتوانسته‌ایم قانع کنیم که برای بیمارستان‌ها از این فناوری بهره‌مند شوند و ما می‌توانیم از تجارب این محققان استفاده کنیم که چگونه این کشورها توانسته‌اند قانونگذاران را مجاب به سیاستگذاری مناسب کنند.

این محقق حوزه زلزله خاطر نشان کرد: در کنار آن محققانی از کشور سوییس، سیستم‌ها و فناوری‌های نوین لرزه‌ای را مطرح خواهند کرد.

وی با ابراز امیدواری از اینکه در این کنفرانس ۳ روزه فضایی برای ارائه نظرات در خصوص مسائل مربوط به زلزله فراهم می‌شود، اظهار کرد: در حوزه کاهش ریسک و مدیریت بحران سعی می‌شود همه مسائل از آموزش افراد تا ارتقای ساختمان‌های موجود و برنامه‌ریزی برای مقاوم‌سازی زیر ساخت‌های شهری دیده شود تا در زمان وقوع زلزله، به آسیب‌پذیرتر شدن شهرها کمک نکنند.

این استاد پژوهشگاه زلزله خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در این زمینه شناسایی سازه‌های بحرانی است. ما مشاهده می‌کنیم که برخی از ساختمان‌ها قبل از وقوع زلزله فرو می‌ریزند، نمونه آن پلاسکو و متروپل است. این ساختمان‌های بحرانی که به عنوان «بمب‌های شهری» هستند، در گام اول باید شناسایی شوند.

سروقد مقدم، شناسایی این سازه‌های بحرانی را یک اقدام اورژانسی دانست و گفت: مسائل کشور در حوزه مخاطرات بسیار زیاد است، ولی مهمترین اقدامات ما برای کاهش ریسک، شناسایی این سازه‌ها است.

به گزارش ایسنا، نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد و تاکنون بیش از ۴۵۰ مقاله ارسالی به این کنفرانس مورد داوری قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حل مشکل 50 ساله ساکنان قشم/ در سفر رئیس قوه قضائیه
  • به زودی دغدغه خانواده شهدا هرمز با احداث گلزار شهدا رفع خواهد شد
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • خبر تازه درباره پرونده باغ ازگل؛ چه افرادی احضار شدند؟
  • احضار افرادی درباره پرونده باغ ازگل
  • کونته کاری می‌کند که در زمین پرواز کنید
  • تامین زمین برای ساخت هشت هزار و ۵۰۰ واحد طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان های سراوان و گلشن
  • رفع تصرف ۸ هزار متر از اراضی ملی در رودسر
  • دوزین در استان گلستان لرزید
  • دوزین لرزید